22 July 2009

JAWATAN KOSONG...

Anda berminat bekerja di bidang PERTAHANAN AWAM.

Ingin bekerja dibawah kakitangan kerajaan.
Sertai kami..

Syarat-syarat Kelayakan:


Warganegara Malaysia.


Berumur 18tahun hingga 40 tahun.


Kelulusan minima SPM.

Sihat tubuh badan.


Tidak rabun warna.


Boleh berkomunikasi dengan baik.


Siswazah / lepasan sekolah digalakn memohon.


Kebaikan bekerja dibawah KERAJAAN MALAYSIA ::
1. gaji pokok Rm1500.

2. elaun saradiri Rm300.
3. elaun penginapan Rm300
4. Dobi Rm100.
5. elaun kenderaan Rm100.
6. KWSP & Elaun perubatan.
7. Peluang bercuti di JEPUN.

Semua kos pembelajaran adalah percuma dan dilatih oleh pihak-pihak bertangung-jawab di atas Kementerian Pertahanan Awan Malaysia & Kerjasama Kerajaan Jepun.

Untuk cal
on-calon yang berminat anda dikehendaki hadir pada 4 Julai 2009, di Pejabat Kementerian Pertahanan Awam Malaysia bertempat di Putrajaya. Kuala Lumpur.

Calon juga hendaklah membawa sijil-sijil asal dan juga membawa 2 keping gambar berukuran
passport.

Calon yang telah terpilih akan diberi 3 helai pasang baju uniform dan alat kelengkapan (senjata)
dan hendaklah hadir sebelum 30 hari dari surat kelayakan.

Sila lihat jawa
tan-jawatan dibawah : Untuk mengisi Kekosongan…
1. POWER RANGERS.
2. KAMEN RAIDERS.
3. SAILORMOON.(Utk Wanita Shj)
4. ULTRAMAN.(Ibu pejabat di JEPUN)
5. ACTION KAMEN.


LU PIKIR LA SENDIRI... ASSALAMMUALAIKUM
(*_^) AHAK.. P4gelakgulinggelakgulinggelakgulinggelakguling.......

my pets...

ops...aku bkn la nk cite pasal haiwan kesayangan aku ni..aku xde haiwan kesayangan pon..tapi aku tertarik dgn 1 email dr kwn aku.SYARIFAH HAFILAH BTE SYED MAAMOR ALJUFFRI...dia ni cute tau..skrg ni ngajo kat uia..dia ni..eh..ehh...lari tajuk la pulak.lenkali aku cite eh psl dia ni..berbalik pada tajuk tadi mcm2 persoalan yang xtjangkau dek akal ku nk mjwb nyo..haa,korang baca la dulu yee...

"Dia telah membela 50 ekor anjing, menjadikan anjing sebahagian dari kehidupannya, membelanjakan banyak wang untuk mengimport anjing dari luar negara, membenarkan anjing menaiki kereta Mercedesnya; demi membela anjing, dia sanggup berpindah dari bandar ke kawasan terpencil. Tetapi setiap kali apabila dia membawa anjingnya keluar bersiar-siar, dia menarik perhatian ramai di kalangannya yang memandangnya aneh. Ini adalah kerana, dia orang Melayu. Tidak pantang, makin banyak anjing dibela

MKI (Peniaga, 37 tahun) walaupun beragama Islam, tetapi dia bukan sahaja tiada pantang terhadap anjing, malah kian hari kian banyak anjing dibela. Sungguhpun ada orang yang berpendapat bahawa orang Muslim tidak boleh membela anjing, bahkan ada orang yang terus memakinya online, hacker yang mencerobohi blognya, dia masih berharap untuk menyampaikan satu mesej melalui perlakuannya – iaitu menghormati setiap satu nyawa!


Tidak disebut membela anjing itu haram

“Sebenarnya dalam al-Quran tidak disebut bahawa orang Muslim tidak boleh membela anjing, anjing tidak dilihat sebagai najis, orang Muslim tidak ada pun larangan untuk membela anjing , orang Muslim di Arab Saudi dan negara China ada membela anjing, hanya disebabkan perbezaan antara mazhab-mazhab Islam, tambahan pula adat berlainan di Malaysia, ini menjadikan ramai tersalah sangka bahawa orang Islam tidak boleh membela anjing.” Ibubapa MKI telah mengajarnya sejak kecil untuk menghormati nyawa, tidak kira apa jenis makhluk pun ada nilai nyawanya, bahkan sejak kecil pun membenarkannya membela anjing. Oleh itu, pada pandangan MKI anjing merupakan kawan yang setia, dan akan selalu di sisi tuannya, tidak kira miskin atau kaya.
“Saya ingat satu kali saya pulang ke rumah pada pukul 2 pagi, anjing saya masih di depan pintu rumah menunggu kepulangan saya, saya terasa amat terharu…”
Walaupun ramai kawan Muslim enggan melangkah; kawan-kawan dan ahli keluarga menghormati hasratnya Beliau kata: “ada orang berpendapat perbuatan saya membela anjing adalah haram dalam Islam, saya tidak akan mendapat peliharaan malaikat, apabila mati saya tidak dapat masuk syurga. Berkaitan perkara ini saya telah pun meminta ajaran pengajar agama, beliau pun tidak dapat membuktikan al-Quran dan Sunnah ada menyebut tentang perkara ini.” “Saya tidak akan memaksa kawan-kawan menziarahi rumah saya, kerana saya menghormati pendirian mereka; sebaliknya kalau saya perlu mengurung anjing apabila mereka datang menziarahi, maaf, saya tidak akan berbuat demikian!”

Beli tanah untuk menunaikan hasrat membina “rumah haiwan”

Disebabkan pengajaran ibu bapanya dan minatnya sejak kecil, MKI amat sayang terhadap benda bernyawa di alam semulajadi. Oleh itu, pembinaan “rumah haiwan” selama ini merupakan matlamat yang dikejarnya penuh semangat. 6 tahun lalu dia berada di sesuatu tempat berdekatan kaki bukit Tanah Tinggi Genting di negeri Pahang dan membeli 2 ekar tanah, lalu menunaikan hasratnya yang bertahun-tahun lama. Di sini, binatang tersayang peliharaan MKI mempunyai ruang akitivi yang tidak terhad, jauh dari bisik-bisikan dan perbahasan, meneruskan kehidupan asli mereka dengan tenang.
MKI telah mendirikan laman web untuk anjing Rottweiler kesayangannya,"****urmm...xtau nak komen ape..tapi tingat apa yang ostad aku ckp ms aku sekolah dulu..'ada pon haiwan najis berat ada 2 iaitu babi dan anjing.HARAM nak bersentuh-sentuhan..xbleh usik'...errr...tpikir gk aku..sbgitu byk haiwan lain apasal dia leh nak bela yg ini...pada kwn2 yg bijak pandai..sila la bg komen korang yee..****.
 

Haku dan donia ku... Published @ 2014 by Ipietoon